En dansbandskryssning med Bob Stevens&Chiquita på M/S Birka!

Igår den 10/3 var det så äntligen dax för ett reportage ombord på M/S Birka igen, denna kväll var det inga mindre än Bob Stevens & Chiquita som bjöd upp till non stop dans mellan 20.30-01.00. Innan jag gick ombord på fartyget passade jag på att hälsa på grabbarna i Bob Stevens & Chiquita som stod och väntade nere vid terminalen. Väl ombord på det vackra fartyget M/S Birka så blev jag bemött av ett välkomstpaket i form av jordnötter, choklad samt mousserande vin i min hytt med havsutsikt. 18.00 begav jag mig mot restaurangen för att avnjuta en 3-rätters kryssningsmeny som bestod av, Förrätt Rökt rensteksmousse - rosmarin och enbärssyrad lök, färsk pepparrot, lättsockrad lingon, kavringsmulor. Varmrätt Oxfilé - Örtagårdscréme, rödvinssky, rostad potatis samt blomkål och broccoli. Dessert - Créme caramel. Helt underbart god meny rakt igenom där man känner att råvarorna är 100% färska och av högsta kvalité, mycket fräsch och välsmakande med gudomlig smaker.  Utöver detta en härlig plats med havsutsikt och perfekt service av servitören/hovmästaren. Jag vill varmt rekommendera er alla att prova denna meny där man kan välja på antingen fisk eller kött till huvudrätt. Innan jag lämnade restaurangen passade jag på att tacka kocken/kökschefen för en fantastisk middag, som gammal kock ombord på M/S Birka så var det ett kärt återseende att besöka köket en kort sväng. Klockan närmade sig nu 20.30 och Bob Stevens var först ut med att dra igång kvällens dans på fartyget, väldigt mycket folk fanns på plats under denna kryssning och stämningen blev verkligen på topp när dansbandsmusiken drag igång. Bob Stevens som kommer ifrån Skåne och som jag träffat många gånger förut för reportage gör det alltid mycket bra och levererar 100% dansbandsmusik med klass, utstrålning och spelglädje. Dansbandet Chiquita drog igång sitt första pass 21,15 och dessa härliga grabbar har jag även träffat några gånger tidigare, gillar man mogendans och dess musik så får man precis vad man önskar till just Chiquita och Bob Stevens. Banden blandar både snabba och lugna låtar och valet av låtar är väldigt varierande, det härliga är att banden har alltid lite nya låtar i repertoaren då jag kommer och gör reportage och det uppskattas både från dansarna och mig själv. När klockan sig 04.00 så var det dax att sova 3 timmar innan man skulle avnjuta en underbar frukostbuffé, en härlig stsrt på en ny dag med allt man kan tänka sig på denna buffé. Givetvis blev det även lite dansmusik på resan mot Stockholm och grabbarna körde 100% fullt ös under eftermiddagen. Helt underbara musiker i Chiquita samt Bob Stevens, alltid så trevligt och så socialt och det märks att banden brinner för att spela dansbandsmusik. Som en avslutning på denna ljuvliga kryss så begav jag mig upp till däck 10 för att möta upp befälhavaren Niklas och tacka för en kanon kryssning samt att jag passade på att ta lite bilder på kapten. Jag vill rikta ett stort tack till M/S Birka för högsta service, underbart god mat samt att jag vill ta bilder ombord och göra ännu ett reportage, det blir fler gånger kan jag redan nu lova. Tusen tack även till Bob Stevens&Chiquita för allt, det kan helt enkelt inte bli bättre än det var under denna kryssning. 

Ta del av lite bilder nedanför från kryssningen. / Christian på Dansbandsssidan.com

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter