Årets Dansbands - Grammis till Sannex!

För en liten stund sedan avgjordes vilket dansband som skulle vinna en Grammis i kategorin årets dansband, det blev Sannex som tog hem en Grammis för albumet "Din sida sängen". Utöver att Sannex var nominerad så var även BAO Benny Anderssons orkester, Blender, Casanovas och Donnez Grammisnominerade för ”Årets dansband”.

Grattis säger Dansbandssidan.com!


Grammis är Sveriges äldsta och viktigaste musikpris som varje år delar ut priser i olika kategorier. I år delas totalt 19 Grammisar ut. Grammis arrangeras årligen av Ifpi Sverige. Grammis hölls för första gången år 1969 på Berns i Stockholm. Den hade 14 års paus från år 1973 till dess att den återupptogs år 1987 på nytt. Under åren har kategorierna ändrat de flesta av sina titlar. T.ex. hette det år 1970 ”Årets debutpopulärproduktion med sångartist” som nu motsvarar ”Årets nykomling” och ”Årets klassiska” hette år 1969 ”Årets seriösa skiva”.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter