Wizex tar kritikerrosad show och Folkparken till teatrarna våren 2017!

I samband med Wizex 40års-jubileum föddes tanken på en förställning, för sittande publik, där den Svenska Folkparken skulle stå i fokus. ”Vi känner oss otroligt privilegierade som fått vara del av denna historia och kan inte tänka oss något bättre sätt att betala tillbaka”, säger bandets kapellmästare Eric Iversen. ”Vi startar resan på 40-talet och lotsar publiken fram till idag, via Alice Babs, Snoddas, Frank Sinatra, bakmaskiner, nylonstrumpor, Carola, rockringar och en massa annat. Självklart blickar vi tillbaka på Wizex egen karriär, där den hör hemma i den här historien.” Föreställningen som heter ”I Folkparkens tjänst” har gjort stor succé och publiken enats om att detta är en nostalgitripp utöver det vanliga.

Wizex sångerska, Anna Sköld berättar att omställningen, från att spela för dansande publik till att plötsligt ha en salong sittande publik framför sig, inte var helt självklar. ”Visst var vi nervösa men upptäckte snabbt att det var något som passade oss” säger Anna och fortsätter; ”Äntligen får vi leva ut den ”show-ådra” vi haft inom oss hela tiden. Att få sjunga, dansa och även gestalta komiska figurer är underbart. Detta ger mersmak”. Detta visade sig ganska snabbt då Wizex i julas turnerade med en egen Julshow som drog fulla hus på flera teatrar i södra Sverige.

Nyligen släppte Wizex sitt 28:e studioalbum, ”Game Set & Match”, som innehåller låtar från kända låtskrivare som Lasse Holm, Camilla Läckberg, m.fl. ”Vi är också stolta över att hälften av låtarna är våra egna” säger Eric. Framtiden då? ”I Folkparkens tjänst” är en show som kan leva länge till, vi har bara spelat i södra Sverige och siktar på att under 2017 ta föreställningen norrut. Dessutom har Wizex startat nästa projekt som jämte dansbandsspelningar och teaterframträdanden, kommer bli Wizex tredje ben”.


Wizex framför ”I Folkparkens tjänst” på följande platser under våren 2017

  • 4 mars Vara Konserthus
  • 5 mars Örebro Brunnsparken 
  • 10 mars Växjö Teater
  • 17 mars Kalmar Teater
  • 18 mars Karlskrona Konserthus
  • 7 april Kungsbacka Teater
  • 8 April Nässjö Kulturhus
Foto: Johan lövstedt
Foto: Johan lövstedt

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter