Dansbandssidan.com tipsar om dansbandet Holens från Vingåker!

Dansbandssidan.com vill passa på att tipsa om dansbandet Holens från Vingåker, det finns en hel del aktiva band runt om i Norden och det är inte lätt att hålla reda på alla dessa därför kommer här ett tips. Holens är ett mogenband som spelar cirka 6 gånger per månad och har en fullspäckat turnéplan för 2017. Ta del av lite historia om bandet nedanför. / Christian på Dansbandssidan.com 

Kent och Monika spelade på olika tillställningar när tillfälle gavs. Förfrågningarna blev allt fler, så till slut blev det svårt att kombinera tillsammans med andra musikjobb, som dom hade på varsitt håll. 1999 bestämde dom sig för att starta egen orkester. Klaviatur- och dragspelare har varierat, men sedan våren 2001 är Roger med.
 
Efter att ha varit en trio i nio år, utökade Holens orkestern våren 2008 då Jon Andersson började spela trummor med bandet. När Jon bestämde sig för att lägga trumpinnarna på hyllan våren 2009, kom istället "Jerka" med för att taktfast hålla i stockarna. Hösten 2014 blev Roger, deras klippa bakom keyboard och dragspel sjuk. Han opereade in en manick som ska se till att hjärtat sköter sig som det ska. I samband med detta beslöt han sig för att bli pensionär på riktigt i Februari 2015.
 
Sedan Oktober 2014 har Kenneth Herrgård och Hans "Osten" Östlund hjälpt bandet med att hålla orkestern igång. Från 2 Augusti 2015 är det Kenneth Johansson (tidigare 26 år i Samzons) som är deras 4:e medlem.
 
 
Musikstilen är svensk traditionell mogen dansmusik. Holens kan under en danskväll även spela upp till varannan gammaldans om det av arrangören så önskas. När det är midsommar- och julfester spelar dom även upp till ring- och danslekar på offentliga och företags tillställningar.
 

Här kan ni provlyssna på bandet samt kolla in deras spelplan för 2017, klicka här!

 

Holens orkester har funnits sedan 1 januari 1999!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter