Nya Vikingarna gjorde succé på deras "Live" debut ombord på M/S Birka!

Igår den 9/1 2017 var det så dax för Nya Vikingarna att göra sin "Live" debut ombord på M/S Birka. Förväntningarna denna kväll var höga bland många av passagerna och alla som gillar dans och dansband. Väldigt många från press/media fanns på plats för att lyssna, intervjua samt fotografera grabbarna och det gick i full fart från att att vi kom ombord tills kvällen var över sent på natten. Nya Vikingarna delade denna kväll scen med grabbarna i Hedins som drog igång kvällen dans genom ett välkomnande av Thomas Deutgen som var konferencier. Bra med folk hade samlats i danssalongen och strax före 22.00 var det så dax för Nya Vikingarna att gå på scenen inför stort jubel och mängder med applåder. Det måste nämnas att Erik Lihm inte fanns med på keyboard denna kväll då han sedan länge hade bokat in en annan spelning på Gran Canaria. Vikarie denna kväll var Tomas Pettersson. Erik kommer att vara med Nya Vikingarna när dom nästa gång spelar på Birka den 23/1 då bland annat Christer Sjögren kommer medverka. Kenneth Wahlberg som är sångare i bandet gjorde ett fantastiskt jobb och levererade enormt bra trots press samt att det var "Live" debut för bandet. Helt enormt vilka duktiga musiker som spelar i bandet och man märker att det finns rutin i mängder. Grabbarna bjöd på gamla och härliga klassiker såsom Leende guldbruna ögon, Angelina, Missisippi med flera. Bandet har på väldigt kort tid repat in låtarna och framför dessa på ett elegant sätt och känslan fanns ifrån tiden med gamla Vikingarna. Nya Vikingarna har framtiden för sig och har redan gott om spelningar framöver inbokade. Efter att bandet spelade sista låten igår så var det dax för signering av tröjor och andra souvenirer och kön ringlade lång. Många ville få en liten bit av dessa fantastiska musiker och det fanns dom som hade rest väldigt långt för just denna kväll. På dagen idag bjöds det på frågesport om Vikingarna samt en kort stund därefter en intervju med bandet som spelade 3 låtar akustiskt. Thomas intervjuade grabbarna samt Vikingarnas egna Jörgen Arnemar som äger bandnamnet Vikingarna och fungerar numera som konsult. Tidigare har han varit bandets manager, gitarrist och saxofonist.Jag vill rikta ett stort och innerligt tack till Nya Vikingarna för en helt ljuvlig och underbar kväll. Även ett stort tack till Birka Cruises samt Subito, Hedins och Thomas Deutgen.  Ta del av lite bilder från denna unika kväll nedanför. / Christian på Dansbandssidan.com 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter