Tommys från Finland bjöd på en magisk kväll på Hotelli Rantasipi Tropiclandia i Vasa!

I fredags var det så äntligen dax för att träffa grabbarna i Tommys från Finland för ett 24 timmars reportage i Vasa på Hotelli Rantasipi Tropiclandia. Resan för mig började 05.00 på morgonen ifrån Skåne och efter 2 stycken flygningar så landade jag till slut på Vasa flygplats där grabbarna i bandet tog emot mig innan färden gick vidare till hotellet för kvällens spelning. Grabbarna hade redan packat upp det mesta innan jag ankom och nu var det bara att fixa med ljud och ljus samt riggning för min egen del med kamera. Kaffe och Kaffe blev det i mängder på detta fantastiska hotell som jag verkligen vill rekommendera er att besöka framöver, det kommer erbjudas dansbandsmusik på detta hotell fler gånger och platsen kunde inte varit bättre med en sjö precis utanför och en underbar omgivning med super trevlig personal. Innan det var dax för grabbarna i Tommys att dra igång dansen 21.30 så passade vi på att avnjuta en ljuvligt god buffé samt kaffe och dessert och bara snacka och ha det allmänt trevligt tillsammans. Mitt fokus började 21.30 när bandet gick upp på scen och denna kväll fanns det bra med folk på plats för att roa sig och helt enkelt dansa och bara njuta till tonerna från fantastiska Tommys, vilka musiker och vilka underbara människor som bjuder på sig själva och levererar kanon bra. Bandet har funnits sedan 1980 och min åsikt är att jag hoppas innerligt att bandet kommer blir Sverige mer än vad dom gör i nuläget, det märks att bandet är efterfrågat och detta kan man se på alla filmer jag lagt ut under helgen. Går man och dansar till grabbarna så får man precis allt man önskar sig och det vill säga, underbar musik som varieras med snabba låtar men även lugna, bandet tar stor hänsyn till dansarna vad det gäller ljudet samt övriga önskemål för att en danskväll ska bli till den bästa varje gång. Tom Käldströms son fick även vara med i början en liten stund och han spelade så fint på sitt dragspel bredvid Tom, fantastisk att se far och son tillsammans och denna kille kommer kanske en vacker dag att spela med bandet. Jag har lyssnat på Tommys redan som ung grabb och visste redan innan dagens reportage att bandet är kanon bra, och med fredagens spelning så vill jag lyfta bandet till skyarna som ett fantastisk dansband helt enkelt. Tom Käldström sjunger helt fantastiskt och har en ljuvlig röst. Efter avslutad splening på kvällens så kopplade vi av en stund med lite god mat och dryck innan det var dax att sova en stund för att sedan avnjuta en frukostbuffé på lördag morgon, kort därefter hjälpte jag grabbarna att packa ner alla instrument till bussen innan det var dax för avfärd mot flygplatsen i Vasa. Jag vill rikta ett stort tack till Tommys som bjöd mig på denna resa inklusive hotell, mat och mycket mer. Tack ska ni ha och det var en fröjd att få följa med er. Tack även att jag är varmt välkommen tillbaka på nya reportage framöver. / Christian på Dansbandssidan.com 

Ta del av mängder med bilder nedanför samt filmer, i eftermiddag kommer fler filmer in på Dansbandssidan.com på Facebook. 


Följ dansbandet Tommys på Facebook här!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter