Expanders bjöd på en magisk kväll på Sundspärlan i Helsingborg!

Igår var det så dax att göra mitt första riktiga reportage om dansbandet Expanders från Piteå. Jag har träffat bandet tidigare 2012 på Ekebofestivalen men då fanns det ej plats för mer än att ta lite bilder. Bandet spelar inte allt för ofta i Skåne men igår var dom äntligen här och bjöd upp till dans på underbara Sundspärlan i Helsingborg. Det var med spänd förväntan minuterna innan dansen drog igång att få lyssna på grabbarna. Jag sitter fortfarande med ett leende på läpparna efter gårdagen, från början till slut så bjöd bandet på spelglädje, fantastiskt sväng, och underbar musik. Utöver detta är hela bandet rakt igenom skickliga musiker och kapellmästaren Jan-Åke Glavén bjöd på magi med sin gitarr, att leverera såhär låt för låt i flera timmar det är mäkta imponerande och det gick helt enkelt inte att varken sitta still eller att stå still under kvällen. Tony Westland på keyboard och gitarr sjunger så fantastisk underbart och man bara njuter av att lyssna på hans ljuva stämma. Jag vill såhär på rakt arm säga att bandet förtjänar nomineringar kors och tvärs i Guldklaven som är ett pris som delas ut under Dansbandsveckan i Malung, levererarman såhär så är det för mig en självklarhet. Har ni aldrig lyssnat eller dansat till Expanders så kan jag säga som såhär, det är värt vartenda öre och lite till i entré för att få lyssna och roa sig till bandet. Jag behövde inte fråga dansarna vad som tyckte om Expanders igår, jag såg helt enkelt att dansarna bara njöt kvällen rakt igenom. Jag vill passa på att säga tusen tack till bandet för en helt fantastisk kväll igår och på återseende. Ta del av bilder samt en film från kvällen nedanför. / Christian på Dansbandssidan.com 


www.expanders.se

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter