Kenneth Wahlberg - en ny viking!

Redan i tonåren blev Kenneth Wahlbergs röst jämförd med Christer Sjögrens. Det var under den era Vikingarna var som allra mest populära. Redan innan dess hade Wahlberg upptäckt bandet och inte minst låten "Du Gav Bara Löften", men den spelades in med Vikingarnas andra sånglegendar – Stefan Borsch. Låter man som Sjögren och gillar Borsch, då är man lite av en viking i vardande. Att Kenneth Wahlberg till slut själv skulle bli en del av bandet var ändå otippat och långt ifrån ödesbestämt, men det känns helt självklart nu när de är tillbaka som Nya Vikingarna.

Dansbandsmusiken har löpt som en röd tråd genom Kenneth Wahlbergs liv. När han växte upp lyssnade bröderna på glam- och hårdrock medan han själv föredrog ABBA och filmmusiken från Grease med John Travolta och Olivia Newton-John. Tidigt blev även Elvis en favorit, en fäbless som även Christer Sjögren har. Men Wahlberg hamnade trots det i hårdrocken under tonåren. Som trummis. Men som sjungande trummis. Fast någon hårdrockssångare blev han aldrig egentligen. De  som hörde honom påpekade mest att hans röst påminde om… just det, Christer Sjögrens och Elvis Presleys.

Musikkarriären gick dock i stå och Kenneth Wahlberg hamnade i byggbranschen. Men musiken fanns ändå med där på ett hörn. 2006, 37 år gammal, tog lusten att spela och framförallt sjunga överhanden igen. En krogägare hörde honom framföra Vikingarnas "Till mitt eget Blue Hawaii", och tack vare det fick Wahlberg en sommar i Båstad som underhållare på Peppes Bodega. Ett framträdande vid en invigning av en sportbutik i Köpenhamn fick hjulen att snurra ännu snabbare, fast i en helt annan riktning. Kenneth Wahlberg sjöng Elvis paradnummer ”Suspicious Minds”.

Det ledde till en tio år lång karriär som Elvis Presley-imitatör. Kenneth Wahlberg blev snabbt Skånes egen Elvis. Och en mycket framgångsrik sådan. 2015 bestämde han sig för att det fick vara nog. Att hoppa runt i sparkdräkt när man börjar närma sig 50 kändes inte längre som ett alternativ. Kenneth Wahlberg var helt beredd på att ta ett steg tillbaka. Att låta musiken återigen hamna i andra rummet. Fast man får inte alltid som man vill. Eller så är det just det Kenneth Wahlberg faktiskt fått. För nog har tanken om att sjunga Vikingarnas låtar funnits där. Länge. Och nu står vi inför faktum. Kenneth Wahlberg, bördig från Skåne, är sångare i återuppståndna Nya Vikingarna.

Kenneth Wahlberg – fem snabba:
Ålder: 47 år.
Bor: Limhamn utanför Malmö. Uppvuxen i Oxie.
Familj: Tre barn, två söner och en dotter.
Intressen: Mat, dryck, historia och hans civila yrke – han driver en byggfirma som utvecklar hus.
Vikingarnas bästa låtar: ”Du gav bara löften”, ”Den stora dagen” och ”Djingis Khan”.
Bonus: Kenneth har gått uppfinnarskolan och har bland annat utvecklat motorer och dentalprodukter.  

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter