30 års jubileum och nytt album med San Marino&Linda från Finland!

San Marino har glädjen att få presentera ny musik från svenskfinlands mest stabila dansband – San Marino & Linda från Österbotten. Skivreleasen hölls under midsommarhelgen och nu finns skivan på marknaden. Nya skivan ”Nu lyfter vi igen” är bandets 6:e fullängdare och även denna skiva är arrangerad och producerad av Martin Klaman i Stockholm. Titelspåret är skrivet av Thomas Berglund och Agneta Mårtensson. Låten är specialskriven för San Marino & Linda och är en svängig bugglåt som symboliserar bandets kärlek till dansbandsmusiken, orken att vaka, nöta ojämna landsvägar och lyckan att få glädja alla dansare och lyssnare med sin musik. Albumet består av 13 dansanta spår och alla är skrivna av kända kompositörer från Sverige. Det är endast 1,5 år sedan bandet släppte det kritkerrosade albumet ”Vägskäl” och redan nu kommer ett nytt album. En av orsakerna är att bandet firar 30 år i branschen i år och då passar det utmärkt att komma ut med nytt material.


Bandet bildades 1986 och två originalmedlemmar finns fortfarande kvar. Det är Stefan Sandqvist (dragspel och keyboard) och Peter Berglund (gitarr). Bandet hette enbart San Marino tills Linda Backgren-Holm (sång, gitarr) började i bandet 1994. Då blev det San Marino & Linda. Kaj Holm (saxofon, gitarr, bas, sång) kom med 1995 och bandets nyaste medlem Kenneth Marins (trummor, sång) började 2009. På bandets hemsida www.sanmarinolinda.fi kan ni kan läsa mera om San Marino & Linda samt lyssna på smakprov från skivorna. Bandet driver också en egen webbshop och kan därmed betjäna hela norden. Nya skivan beställs enkelt via webbshopen eller kan köpas på bandets spelningar. I Finland finns skivan också i utvalda butiker.


San Marino & Linda är trogen sin stil och spelar mogen dansbandsmusik med stark leadsång, saxofon, dragspel och stämsång. Bandet är känt för sin spelglädje, publikkontakt, bra låtval och dansvänlig musik. Bandet spelar allt från slowfox, bugg, foxtrot och rock till alla varianter av gammeldans. San Marino & Lindas repertoar kännetecknas av att de spelar i huvudsak sina egna låtar och varvar med gamla klassiska örhängen. Alla medlemmarna i San Marino & Linda har civila jobb, men turnerar så flitigt det bara går runtom i svenskfinland och på finlandsfärjorna. Och varje sommar så kommer bandet till Dansbandsveckan i Malung och om några veckor åker bandet över för 11:e gången.

 

Dansbandssidan.com säger stort Grattis till dom 30 åren!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter