Lasse Sigfridsson släpper samlingsalbum och samarbetar med Christina Lindberg!

Lasse Sigfridsson släpper nytt samlingsalbum och samarbetar med Christina Lindberg


Lasse Sigfridsson är en av Sveriges mest folkkära artister som med sitt förra band Lasse Stefanz sålt mängder av guld- och platinaskivor. 2012 bestämde sig Lasse för att satsa på en solokarriär och första soloplattan "Min egen väg" sålde guld på bara några månader och de tre efterföljande plattorna har alla vara succéer på topplistan! På senaste albumet "På mitt sätt" uppfyllde Lasse en dröm och det var att få åka till Nashville och spela in en platta med riktigt tunga amerikanska studiomusiker. En resa Lasse aldrig kommer att glömma. På samlingen "Livets många skeenden - Mina egna favoriter" har Lasse valt ut 17 låtar från de fyra soloplattor han spelat in. Klassiker från sin tid i Lasse Stefanz som han spelat in på nytt, blandat med nyskrivet material. Dessutom innehåller skivan tre helt nya låtar - även de inspelade med samma gäng som lirade på hans platta från Nashville. Titelspåret till samlingen är en duett med Christina Lindberg-Wigardt som Lasse är god vän med sedan Lasse Stefanz-tiden.
Christina och jag har länge pratat om att göra något tillsammans. Så plötsligt en dag hörde Christina av sig och spelade upp en låt som hon skrivit som jag förr pladask för, säger Lasse.

Förra gången Lasse och Christina samarbetade var under tiden Lasse var med i Lasse Stefanz. Låten det handlar om är självklart "De sista ljuva åren" och är i dag en svensk klassiker med 65 veckor på Svensktoppen.

- Det var ingen som trodde på låten från början säger Lasse utan det var en B-sida på en singel, men sen vaknade radion och det small till. Christina blev känd över en natt.

Christina fick 2 000 kronor för att sjunga på duetten - men är ändå glad idag.

- Ja, visst. Skivbolaget och bandet har säkert tjänat massor av pengar på låten, men den har betytt oerhört mycket för min karriär så det är inget att vara bitter över. 

Idag har Lasse inte någon kontakt med sina forna bandmedlemmar.

- Allt har sin tid. Jag har ingen kontakt med Lasse Stefanz längre. Jag är bara otroligt glad och ödmjukt tacksam över att ha fått en egen karriär som fungerar bra. Sen kom den här grejen med Christina som en trevlig överraskning och vi är så nöjda med resultatet och den feedback vi fått på sociala medier kring låten har varit helt enorm. Så det är verkligen superkul avslutar Lasse.

Lasses skiva "Livets många skeenden" kan ni köpa genom att klicka på länken skivnyheter här på sidan! 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter