En dag med dansbandet Matz Bladhs på Törringelund i Skåne!

Igår den 22/5 följde jag med grabbarna i Matz Bladhs som hämtade upp mig i Lund med sin nya turnébuss för ett reportage. VI ankom Törringelund runt 13.00 i strålande solsken, förutom en kortare bussresa för min del så tog vi tag i saken direkt och började packa in alla instrument i lokalen. Att vara dansbandsmusiker innebär som många redan vet inte bara att stå på scen i cirka 4 timmar, det innebär även tunga lyft med att packa in och ut, fixa med ljud och ljus samt sena nätter och som oftast lång frånvaro från familj och vänner. I Matz Bladhs fall ligger dom på cirka 150 spelningar om året. Turnébuss skall hållas i ordning, ekonomin, marknadsföring och mycket mer skall hållas i ordning. Nu om kvällen igår, nästan 400 dansare fanns på plats denna kväll för att dansa till grabbarna och även om det var Hockey VM samt strålande väder så är det kanon bra med så mycket folk på plats. Det blev en varm kväll med härliga toner från bandet. Matz Bladhs bjöd på ett antal nya låtar från deras nya skiva (Lyckliga Stjärna) och en av dessa kan ni lyssna på längre ner på sidan (Mississippi). Strax efter 22.00 var det så dax igen att hjälpa grabbarna att packa ner allt innan hemresa mot Lund igen för min del. Vid varje reportage delas godis ut till alla dansband som jag träffar, varför? för att dom helt enkelt förtjänar det, jag har gjort det i snart 5 år och kommer fortsätta med det sålänge Dansbandssidan.com finns kvar. Jag är imponerad av beundran att man kämpar och sliter så som banden gör för att kunna leverera det bästa till dansarna. Stort tack till Törringelund och till Matz Bladhs för en fantastisk dag igår. Ta del av lite bilder samt filmer längre ner på sidan. / Christian på Dansbandssidan.com 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter