Riksdagen röstade idag ja till att avskaffa lagen om danstillstånd!

Tidigare idag röstade Riksdagen ja till att avskaffa lagen om danstillståndet. Nu behöver man inte längre ansöka speciellt för ett danstillstånd om man vill arrangera en dans. Alla riksdagspartier var överens utom Socialdemokraterna , Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna.  / Dansbandssidan.com 
 


Information från riksdagen samt beslut! 
Riksdagen vill också att det så kallade danstillståndet tas bort. I dag krävs tillstånd för att få anordna en offentlig danstillställning, även om den inte anordnas på offentlig plats. Det innebär en stor administrationsinsats både från polisens och arrangörens sida och därför vill nu riksdagen slopa tillståndskravet. Riksdagen uppmanar därför regeringen att se över denna möjlighet. 

Riksdagens beslut:
Kammaren biföll utskottets förslag - kravet på tillstånd för att anordna offentliga danstillställningar ska avskaffas.

 

Foto: Dansbandssidan.com / Malmöfestivalen 2015 / Voize
Foto: Dansbandssidan.com / Malmöfestivalen 2015 / Voize

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter