Dansbandssidan.com tipsar om dansbandet Humbles från Linneryd!

Dansbandssidan.com var i söndags på plats i Huskvarna och Dansforum 2016. Jag fick då träffa ett helt nytt band som jag varken sett eller hört tidigare. Humbles heter dansbandet som kommer ifrån  Linneryd. Därför ville jag passa på att tipsa om bandet till dansbandssidans följare. Ta del av information om bandet här nedanför.

Bandet:
Om oss: Humbles orkester är ett dansband från Linneryd i Kronobergs län som startades under våren 2006 av André och Filip Humble. I samma veva skulle deras morbröder ha kalas och då blev dom tillfrågade om att få spela på kalaset. Eftersom mamma Marika kunde spela lite bas fick hon hoppa in och vara med likaså syster Cornelia som ville sjunga några låtar under kvällen. Humbles var bildat, en mamma och sina tre barn. Till slut blev bandet ännu mer efterfrågat och det blev mer spelningar på bland annat kalas och fester och andra små event. Filip började även att spela saxofon och André började att spela dragspel och båda två instrumenten började sedan att användas ute på spelningar. 2011 kom första skivan, ett gymnasiearbete som André gjorde innan studenten. Februari 2012 spelade Humbles i Sveriges Radio Kronoberg P4 Afterwork. Humbles har också bidragit med att det varje år sedan 2011 arrangeras en allsångskväll med musikunderhållning i Linneryd och bandet gör även en egen julkonsert vid juletid vilket är mycket uppskattat.


Humbles stil ligger någonstans mer mot mogen dansmusik och med sitt tänkande och sound, hoppas vi kunna nå ut till alla åldrar men lägger stor vikt för att behålla det normala och vanliga dansbandsstuket. Humbles har alltid fått bra kritik under sina spelningar i alla år för att man spelar låtar som inte så många andra spelar och låtar som det verkligen går att och är lätta att dansa till och bandet har även fått bra kritik för bra liveljud

I Januari 2016 gjorde Cornelia med hjälp av ackompanjemang av de övriga i Humbles en välgörenhetskonsert som sitt gymnasiearbete till förmån för cancerstiftelsen i Kronobergs län, det var fullsatt i Linneryds kyrka med ca 400 personer, och det kom in mycket gåvor, en mycket uppskattad konsert.

I dag består Humbles av:

Cornelia Humble: Sång
André Humble: Keyboard, dragspel och kapellmästare
Filip Humble: Trummor, saxofon och sång
John Bengtsson: Kompgitarr 


Kontakt: 
André Humble        Mail: andre_dx7@hotmail.com    Telefon: 070-3938205
Filip Humble         Mail: filip.humble@hotmail.com    Telefon: 0730-368269Följ bandet på deras Facebooksida här!

Foto från i söndags 13/3 / Dansbandssidan.com
Foto från i söndags 13/3 / Dansbandssidan.com

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter