Nu är det dax att söka till Svensktoppen nästa 2016 - för artister och låtskrivare!

Nu är det dax att söka till Svenstoppen nästa! All information finns nedanför. / Christian på Dansbandssidan.com 

Pressinfo!

Nu är det tid för artister och låtskrivare att skicka in nyskrivna och nyinspelade tävlingsbidrag till årets upplaga av ”Svensktoppen nästa”. P4 tar emot bidragen  fram till 1 april 2016.  För finallåtarna väntar radiospelningar i Sveriges största kanal P4 och vinnarbidraget får också en utmanarchans i P4:s populära listprogram ”Svensktoppen”. Med tanke på att vi i höstas drog igång vår musiksatsning Östgötahitten, så hoppas vi på många bidrag i år. Detta är en unik chans för länets musikmakare att försöka kvalificera sig för Svensktoppen som är ett av Sveriges Radios mest avlyssnade program.

Om Svensktoppen nästa:
Svensktoppen nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.
Svensktoppen nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper, genom röstning och sammanvägda poäng, vilka bidrag som blir lokala vinnare.I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen där en slutlig vinnare utses. Den låt som vinner Svensktoppen nästa spelas också regelbundet i Sveriges största radiokanal P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans i Svensktoppen.


Mer om Svensktoppen nästa med bland annat tävlingsinstruktioner och aktuella adresser finns på sverigesradio.se/svensktoppennästa

Tävlingsregler m.m hittar ni här!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter