Årets Dansbandsgrammis till Hasse Andersson!

För en liten stund sedan avgjordes vilket dansband som skulle vinna en Grammis i kategorin årets dansband, det blev Hasse Andersson som tog hem en Grammis för albumet "Guld och gröna skogar"! Galans programledare var Petter Alexis och för er som skall se reprisen ikväll avslöjas inget mer. Sändningen går att se i efternand 21.00 på SVT1 ikväll. Priset delades ut av Elisa Lindström men tyvärr fanns ej Hasse på plats ikväll och får sitt pris i efterhand.   / Dansbandssidan 


Grattis säger Dansbandssidan.com till Hasse Andersson!Grammis är Sveriges äldsta och viktigaste musikpris som varje år delar ut priser i olika kategorier. I år delas totalt 19 Grammisar ut. Grammis arrangeras årligen av Ifpi Sverige. Grammis hölls för första gången år 1969 på Berns i Stockholm. Den hade 14 års paus från år 1973 till dess att den återupptogs år 1987 på nytt. Under åren har kategorierna ändrat de flesta av sina titlar. T.ex. hette det år 1970 ”Årets debutpopulärproduktion med sångartist” som nu motsvarar ”Årets nykomling” och ”Årets klassiska” hette år 1969 ”Årets seriösa skiva”.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter