San Marino&Linda firar 30 års jubileum under 2016!

Design :Dansbandssidan.com Design :Dansbandssidan.com

Det finländska dansbandet San Marino&Linda firar i november 30 år som dansband, firandet kommer att ske under hela 2016 med bland annat en helt ny skiva under maj månad. Bandet bildades 1986 i Maxmo. Medlemmarna spelade redan tillsammans i Maxmo Spelmän men dom ville stsa på en dansband. Dansbandet var född, men ett namn saknades. En namntävling efterlystes och det kom in 55 förslag. Det dans förslag av alla de slag såsom: Blueboys, Maxdags, Sjö-tottarbandet m.f.l. Medlemmarna i nya dansbandet tog sig dock friheten och valde ett helt annat namn, nämligen San Marino. En av orsakerna till namnvalet var att det i början av 50-talet fanns en dansorkester i Maxmo med namnet Marino.  Sedan starten 1986 finns endast 2 medlemar kvar, Stefan och Peter. San Marino har alltid haft en kvinnlig solist med tillägget "&Linda" kom 1994 då Linda kom med i bandet. Bandet spelar mogen dansbandsmusik. Ta gärna del av övrig infroamtion om bandet nedanför. / Dansbandssidan.com 


Vi kommer till Dansbandsveckan i Malung 2016!

ONSDAG 20 JULI
Kl 20:00-01:00

Bana 6 Mona Jill Band - San Marino & LindaLite av vad San Marino&Linda gjort genom åren!

Bandet har haft stora framgångar i tävlingen sjärnbandet under Rowlit festivalen i Pargas åren 2003-2005. Stjärnbandstävlingen har genom åren gett San Marino & Linda en delad andra plats år 2003, andra plats och publikens favorit år 2004 samt en delad första plats år 2005.

I låtskrivartävlingen ”Melodirazzian” som ordnas vartannat år har bandet skördat lika stora framgångar. Den första Melodirazzian ordnades år 2003 och San Marino & Linda framförde vinnarlåten ”Alltid när jag blundar” skriven av Bo Söderholm. År 2005 så framförde bandet också vinnarlåten – En riktig vän av Peter Lindberg. San Marino & Linda deltog även i tävlingen år 2007.

Dansbandsveckan i Malung, Sverige är den största dansfest som ordnas inom branschen. Här samlas dansband, arrangörer och publik från hela norden.San Marino & Linda är dansbandet som spelar på denna gigantiska tillställning där konkurrensen är oerhört hård. År 2006 var San Marino & Linda där första gången och resorna dit fortsätter.

San Marino & Linda har fått goda resenssioner i dansbandstidningen ”Får jag lov” av Lasse Gurell och av Michael Nystås på ”Dansbandsbloggen”. Låtar har spelats i Sveriges radio P4, i norsk radio och på Dansbandsdax. San Marino & Linda har dessutom medverkat på en svensk samlingsskiva, Mr Music.


Utgivna album: 
Mot nya höjder, 1997 
Alltid när jag blundar, 2004 
Här är min dröm, 2009 
San Marino & Linda 25 år 1986-2011, 2012 
Vägskäl, 2014 

Utgivna singlar: 
En riktig vän, 2006 
San Marino & Linda, 2007 
Ord som försvann, 2011 
Ta mig hem, 2013 

Samlingsalbum: 
Artisto, 2002 
Stjärnbandet, 2003 
Melodirazzia, 2003 
Melodirazzia, 2005 
Melodirazzia, 2007

www.sanmarinolinda.fi

Dansbandssidan.com säger stort Grattis till San Marino&Linda till dom 30 åren!

Skivor med SanMarino&Linda genom åren!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter