Vi är nominerade till en Grammis 2016!

Tidigare idag släpptes dom nominerade dansbanden som har chans att vinna en Grammis 2016! Här nedanför kan ni ta del av all information om Grammisgalan. Dansbandssidan.com säger Grattis till dom nominerade dansbanden. / Christian 


Årets dansband
Blender – Mi Amore
Hasse Andersson – Guld och gröna skogar
Lasse Stefanz – Whiskey Barrel
Perikles – Heta pojkars flickor
The Playtones – It’s Alright!


Årets Grammis äger rum den 24 februari 2016 på Cirkus i Stockholm. Programledare för årets gala är artisten och Grammisveteranen Petter som själv varit nominerad 20 gånger, vilket resulterat i fyra Grammisvinster. Det är viktigt för mig att alltid utmana mig själv och det här är kanske en av de största utmaningarna jag kan utsätta mig för. Inombords är jag livrädd men jag ska göra ett bra jobb. Det är ett stort och viktigt pris, säger Petter.

Grammis delas ut i följande kategorier:
Årets album, Årets artist, Årets barnalbum, Årets dansband, Årets elektro/dans, Årets folkmusik/visa, Årets hederspris, Årets hiphop/soul, Årets hårdrock/metall, Årets jazz, Årets klassiska, Årets kompositör, Årets låt, Årets musikvideo, Årets nykomling, Årets pop, Årets producent, Årets rock och Årets textförfattare.

Grammis är Sveriges äldsta och bredaste musikpris som delas ut i ett tjugotal kategorier. Grammis syfte är att uppmärksamma och premiera artister, musiker, producenter och kreatörer som åstadkommit intressanta produktioner inom olika områden av musik under året. Grammis ska verka som en symbol för bred och artistisk ambitiös svensk musikproduktion, och stimulera kvalitet, kreativitet och bredd inom svenskt musikliv.
Grammis är Sveriges viktigaste musikpris.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter