Julio Iglesias till Dalhalla! 

Den 9 juli gör Julio Iglesias en exklusiv Sverigekonsert i Dalhalla. 


Julio Iglesias har sålt 350 miljoner exemplar av hans 79 album över hela världen,bland annat originalversioner på olika språk, sammanställningar och live album, vilket gör honom till den spansktalande artist som har sålt flest album i historien. Under sin 43-åriga karriär som sångare har Julio Iglesias erhållit 2600 platina - och guldskivor. 

Han har utfört mer än 5000 konserter i 600 städer runt om i världen och mer än 60 miljoner människor har sett honom uppträda live. Han har erhållit åtskilliga prestigefyllda utmärkelser och priser som, Grammy Award, American Music Awards, ASCAP Pied Piper Award och tilldelats en stjärna på Hollywood Walk of Fame. Som inte detta var nog. För bara några veckor sedan utnämndes denna unga 71 åring till hedersdoktor i musik av Berklee College of Music i Boston. Denna fina skola har tidigare delat ut hedersdoktorat till tungviktare som David Bowie, Aretha Franklin, Duke Elington m.fl.

 

Julio Iglesias har sjungit duetter med artister som, Frank Sinatra, Stevie Wonder, Willie Nelson, Diana Ross, Dolly Parton, Art Garfunkel, Paul Anka, Charles Aznavour, Plácido Domingo, Sting, The Beach Boys, Nana Mouskouri Alejandro Fernández, José Luis Rodríguez och Luciano. Läs mer om Julio Iglesias på http://www.julioiglesias.com

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter