Top Cats Släpper Nytt i egen regi – Nya skivan ”Kick Down” anländer den 1 April!

Mycket nytt på kommande albumet utlovas när Top Cats inleder ett nytt spännande samarbete med en av deras stora inde-pophjältar Timo Räisänen som specialskrivit en låt på Top Cats kommande album och för första gången har bandet själva skrivit flertalet av de nya låtarna!

Ett första smakprov från Top Cats kommande album är singeln Howlin’ Mama, skriven av bandets huvudsaklige producent Mårten Eriksson tillsammans med sin fru Lina Eriksson och den välrenommerade låtskrivaren och producenten Lasse Andersson, som bland annat har producerat Tomas Ledins mest framgångsrika album. Singeln Howlin' Mama är en avskalad, rockabillydänga med sväng och attityd.

-Det blir överlag lite mer avskalat och ”in your face” på den nya plattan ”Kick down”. Mindre ”ljudvägg” där varje instrument får mer utrymme. Det låter stort, men lättare att höra alla detaljer, avslöjar gitarristen Fredrik Lilja.

Med nya albumet avslutar även Top Cats samarbetet med Warner Music för att själva gå vidare och bli sina egna med TC Entertainment.

-Att band tar kontrollen över sina inspelningar och beslut är inget ovanligt i dagens musikbransch och gruppen betonar att det inte ligger några samarbetssvårigheter bakom. Säger Jon Kleppens.

Läs mer: www.topcats.se

Singelrelease: ”Howlin’ Mama” den 18 februari 2015.

Albumrelease: ”Kick Down” den 1 april 2015.

Exklusiv förhandsvisning video via Youtube se nedanför!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter