Trevlig Alla Hjärtans Dag önskar Dansbandssidan.com!

Idag den 14/2 är det Alla hjärtans dag och jag vill passa på att önska er alla en fin lördag och ta hand om varandra. Passa på att kolla in Melodifestivalen ikväll med start 20.00 på SVT om ni inte har något annat för er. / Christian 
Varför firar vi då Alla Hjärtans dag? Läs lite historia kring detta här nedanför:

I Sverige har firandet av Sankt Valentin och alla hjärtans dag inte förekommit i någon större utsträckning förrän på 1960-talet, då det lanserades av kommersiella skäl och genomamerikansk kulturell påverkan. Nordiska Kompaniet försökte importera seden till Sverige 1956, men det tog tid innan firandet blev mer än det hjärtformade gelégodiset. Under 1990-talet tog dock firandet fart (kanske som en följd av uppmärksamheten i skolorna) och har funnit sin plats som alla hjärtans dag i den svenska högtidskalendern.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter