Boken om 35 folkkära dansband!

Fick precis pressinformation om den kommande boken "Dans Biten" nedanför kan ni ta del av informationen om boken samt vem som har skrivit denna. / Dansbandssidan.com 

Alla har vi våra speciella minnen av från en festkväll med dansmusik. Många har träffat sin livskamrat på ett dansgolv. I folkparker, danspalats, restauranger och på dansbåtar möter vi alltid glada musikanter. Att vara dansbandsmusiker är dock mer än glada möten med en entusiastisk publik. Det betyder många mil i orkesterbussar, oregelbundna arbetstider och ett socialt liv som blir lidande. Om detta berättas i boken DansBiten. Med utgivningen av boken inleds jubileumsåret för bokningsbolaget Nöjeskällan. 2005 skapades bolaget av den småländske nöjesarrangören Thorbjörn Håkansson och dansbandet Black Jack. Sydöstra Sverige fick ett nöjesbolag som kom att växa rekordsnabbt. Nöjeskällan är i dag Sveriges största bokningsbolag i dansbandsbranschen. 5.000 bokningar görs på ett år.


DansBiten är på 245 sidor och innehåller 320 bilder. Boken har skrivits av

Roland Andersson, dansbandsskribent  i Blekinge Läns Tidning de senaste 20 åren.

DansBiten ger historien om 35 dansband som alla är eller har varit knutna till Nöjeskällan.

De band som det berättas om är: Barbados, Bengt Hennings, Black Jack, Blender, Bob Stevens, Callinaz, Canyons, Chiquita, Claes Lövgrens, Deléns, Dolbyz, Donnez, Drifters, Grönwalls, Fernandoz, Jannez, Jive, Joyride, Jontez, Kindbergs, Larz Kristerz, Martinez, Mats Bergmans, Matz Bladhs, Per-Håkans, Sannex, Scotts, Stensons, The Playtones, Thoréns, Titanix, Tonix, Wizex, Voize, Znits.

Det är band som alla älskas  av en stor publik på våra nöjesställen – inte minst i Småland och Blekinge.

Boken kan beställas hos Nöjeskällan och kommer att säljas på Viking Cinderellas Dansbandsvecka.

Pris: Ofattbara 150 kronor

Presskonferens i Kalmar och Karlskrona onsdagen den 21 januari.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter