Erik Lihm firar 50 år som musiker!

Under 2015 kommer Erik Lihm firar 50 år som musiker. Erik kommer från Malung och hans första band var "Skintones" 1964. Det hela började som popband och övergick därefter till dansbandsmusik som varade i cirka 5 år. Eriks första år som heltidsmusiker var på M/S Gripsholm där han tillsammans med 7 andra spelade med Charles Winbergs orkester. Erik spelade med Vikingarna mellan 1984-2004. Men under 2002 bildade Erik sitt egna dansband "Erik Lihm" som ni kan se lite längre ner på sidan och bilderna som är bifogade. Erik har spelat med många band genom åren och dessa kommer här: Bellstars, Pelles ,Spotlight, Vikingarna och sedan det egna dansbandet Erik Lihms. År 2008 tilldelades han Guldklaven som "Årets keyboardist". År 2005 var han nominerad i samma kategori, men vann inte. Sedan 2012 åker Erik på turné  tillsammans med sin livskamrat Ann-Cathrine Wiklander och dom trivs mycket bra tillsammans både privat och som musiker. Lite längre ner på sidan kan ni även se en film som Dansbandssidan.com spelade in under mars månad i Åstorp då Erik och Ann-Cathrine gästade. 
 

Dansbandssidan.com passar på att säga stort Grattis till Eriks 50 år som musiker och hoppas på många år till framöver!Övrigt 

Erik var under februari-mars månad 2011 deltagare i Halv åtta hos mig på TV4.

Tillsammans med Rita Saxmark skrev Erik låten "Vår tid är nu" som framfördes av Lotta & Anders Engbergs orkester på albumet En gång till 1990.

Foto: Dansbandssidan.com

Ett ett urval på olika omslag där Erik medverkar på som musiker genom åren ser ni nedanför. 

Erik Lihm spelar här tillsammans med Ann-Cathrine Wiklander och denna film är filmad av Dansbandssidan.com Mars 2014

Erik här tillsammans med Vikingarna 1990!

Vikingarna framför en låt av Rose Marie Stråhle på Sandgrund i Karlstad 1990!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter