Dansbandssidan.com önskar en trevlig Halloween!

Dansbandssidan.com vill passa på att önska er alla en riktig trevlig Halloween samt en fin Allhelgona-helg. / Christian på Dansbandssidan.com 


Läs mer om varför man firar Halloween nedanför!

Halloween eller Hallowe'en (från engelskans Hallow, "helgon", och e'en (kortform av even), "afton") är en högtid som i sina ursprungsländer firades den 31 oktober. Halloween har sitt ursprung på Irland och delvis i Skottland. Via USA, dit många irländska emigranter kom under 1840-talets svält- och nödår, slog den igenom i Sverige under 1990-talets andra hälft. Där firas den inte sällan även på andra dagar, som helgen före Allhelgonadagen eller Allhelgonaafton. Även andra dagar kan förekomma.  En Halloweentradition bland barn är att klä ut sig i spökkostymer, och gå runt i kvarteret för att be grannarna om bus eller godis, liknande påsktraditionen med påskkärringar i Sverige och Finland.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter