Gunhild Carling släpper nyinspelade Halloween låten ”Harlem Ghost Story”!

När Gunhild Carling besökte Harlem förra året och spelade under Halloween, berättades det om ett galet Halloween party i Harlem och där det sägs att vissa gått fel och hamnat på de döda mästarnas jazzklubb Columbus i New York.


Gunhilds nya radiosingel heter ”Harlem Ghost Story” och är skriven av henne just på Columbus i New York under Halloween 2013.


”I TEXTEN BERÄTTAS DET FÖRST OM SÄGNEN SOM VARNAR för att gå ut på Halloween om man inte är försiktig, sedan får man följa med Gunhild som har irrat bort sig i Harlem och stött på både Basie bandet, och andra swingdansande benrangel. Hela kvarteret är på benen. Inne på en rökig klubb hör man ljuvlig jazzmusik och vid pianot tycker man sig se Duke Ellington och den mest underbara swing sjungen av Billie Holiday. Frankie Manning knackar på axeln och vill bjuda upp. Man lirar musik under hela natten och katter, råttor och fladdermöss jagar runt gathörnen. När morgonsolen går upp över 142 gatan så är allt borta i ett enda slag”.

Chicago, Las Vegas, St Louise, New York får i år besök av svenska jazzdrottningen Gunhild Carling. Redan i nästa vecka sätter sig Gunhild på flyget till USA för ett antal gästframträdanden. Sedan mötet med jazzfreaket och forne presidenten Bill Clinton har det hänt saker ”over there” för Gunhild. Nu är det dags för Carling att följa upp uppmärksamheten där ännu en gång.  Release på Spotify 20/10. Läs mer om Gunhild på www.gunhildcarling.net 

Låten kommer att finnas på Spotify från och med måndag i nästa vecka. / Dansbandssidan.com

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter