Nystart för Surround!! 

Först lite historia…! !

När Jörgen ”JOJJE” Bolmstad slutade med Gamblers 2005 och började jobba som Party-Trubadur på heltid föddes idén till att starta upp ett hobbyband inom dansgenren. Surround bildades med f.d.  medlemmar från Nova & Gamblers. Bandet spelade in en singel - ”Varje steg du tar”. Låten rosades av skribenter inom branschen. Kling Grammofon skrev kontrakt med bandet på en platta och den spelades in under 2006, stjärnproducenten Martin Klaman gjorde ett stort arbete med skivan. 27 september 2006 släpptes debutalbumet ”Varje steg du tar”.! ! Aftonbladets Mikael Nystås höjde bandet och skivan till skyarna och jämförde Surround med storheter som Barbados, Friends och Sound Express. Singeln ”I en annan värld”, skriven av Patrik Eklöf hamnade på 3:e plats som årets låt på Sveriges Radio Kalaslista. P4 Skaraborg hade låten även på rotation under många år och kan fortfarande höras på radion. När uppståndelsen över bandet blev för stor valde några medlemmar att hoppa av och Surround lades på is 2008.! ! Nutid…! ! Under åren som JOJJE spelade som party-trubadur runt om i landet har det funnits publik som frågat när Surround ska starta upp igen. Senare år har skaran växt som efterfrågat en nystart av Surround. ! ! Den dagen då party-trubadur ”JOJJE” lägger ner, om förutsättningarna är rätt, att rätt medlemmar till bandet finns… då kanske… var det svar JOJJE gav.! !

Den tiden är nu här…! ! Surround är idag ett band med medlemmar från jönköpingsområdet, med samma ambitioner och  samma musikaliska bakgrund. Alla är mycket kompetenta musiker och brinner för musiken. Utöver detta så är bandet dessutom mycket bra kompisar, skrattar och skojar, men är också mycket fokuserade på uppgiften, att få underhålla Sveriges danspublik.! ! Under 2014 har bandet repat hårt för att under hösten stå färdiga att ge sig ut på turné. Hösten är nu här och spelplanen har börjat fyllas på…! ! En singel håller på att spelas in och ska släppas under hösten 2014. Ett fullängdsalbum är under produktion och planeras släppas 2015. Hemsidan ska också komma upp inom de närmsta veckorna. ! ! Bandet har investerat i det senaste i ljud & ljusteknik för att ytterligare höja upplevelsen under danserna. Med en stark repertoar som innehåller en underbar blandning av nytt och gammalt samt eget material med bra danstempon så blir upplevelsen total…! ! För nyheter och mer information, håll koll på www.surroundmusic.se! facebook.se/surroundtheband! ! Tills vi ses på våra dansbanor, ta det lugnt i svängarna!!!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter