Dansbandskocken medverkar i tidningen CITY idag!

Idag medverkar jag i tidningen CITY (LUND) Jag har skrivit av vad som står i tidningen för att ni ska kunna läsa detta. / Dansbandskocken ChristianMUSIK/MAT. Sedan tidigare driver Lundabon Chris­tian Andersson en popu­lär sajt om dansbands­musik. Nu startar han ett nytt koncept: ”Dans­bandskocken”. Risken är att det blir succé, säger han. Christian Andersson har älskat dansbandsmusik se­dan barnsben. Under upp­växten blev han mobbad för sitt intresse. Men när han startade sajten dansbandssidan.com år 2011 tog livet en ny, posi­tiv vändning. Sedan 2011 har jag varit nöjd och glad. Jag har något att lägga allt mitt fokus på, jag jobbar fjorton timmar om dagen med sidan och har inte tid att lattja runt.Sajten har idag runt 30 000 besökare i månaden. Nu tänker Christian Anders­son ta verksamheten vida­re. Som ”dansbands­kock­en” vill han laga mat åt andra dansbandsintresse­rade.I första hand vänder jag mig till företag och evene­mangsarrangörer. De be­stämmer tid och plats och köper ingredienser. Jag lagar maten, diskar och ställer upp som dj efteråt. Sina matlagningskunska­per har Christian skaffat sig till sjöss. Han har jobbat som kock och kökschef på olika fartyg se­dan år 2000. ”Dansbandskocken” är ett sätt för honom att finan­siera sin sajt, utan att be­höva ta av de pengar han
tjänat på sjömanslivet. Jag lever inte på dans­bandssidan, jag har lagt ut mer pengar än vad jag fått in på den. Men det hand­lar inte om pengarna, dansbandsmusik är livet för mig.Han har inga direkta be­gränsningar när det gäller vilken typ av mat han kan tänka sig laga, men gillar husmanskost mest. Eftersom jag är från Skåne blir det mycket gräd­de och smör. Hur tror du att intresset för en dansbandskock är? Risken är att det blir stor succé. Allt jag gjort sedan 2011 har blivit det. Men det här får inte springa iväg, jag har inte råd att anstäl­la någon utan måste sköta det själv. Jag siktar på att göra det här tre eller fyra gånger i månaden och mer än så ska det helst inte bli.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter