Dansbandet Express från Norge!

Tävla om skivan genom att klcika på bilden! Tävla om skivan genom att klcika på bilden!


Express startades upp på Kirkenær i Hedmark i 1989. Bandet var med på många stora dansegallaer runt om i Norge, deltog 2 år på rad i ”Frykdalsdansen” i Sunne i Sverige, som då räknades som Nordens största orkesterforum. Hösten 1996 samlade bandets grundare Tor Rønningen ihop nytt mannskap som tidigare hade vart med i band som Delay, Picazzo, Lars Eriks og Jollies. Express spelade på flera stora utomhusarrangemang och dansegallaer runt om i Norge og spelade också 2 år på rad i Malung i Sverige under ”dansbandveckan”

Express blev kalladet "den nya generationens danseorkester” av arrangörerna, detta för att de hade en friskare stil än många av sina kollegor.

Express blev upplöst hösten 2005, och i perioden 1989 til 2005, så hade det varit 17 olika medlemmar i Express.

1994  valde Express att ta en pause, så startade Tor Rønningen duon Mini Express. Detta blev en mycket populär duo runt om.

Efter att Express blev upplöst hösten 2005, så blev det åter Mini Express för Tor Rønningen tillsammans med Trond Vårli som hade spelat keyboard i både Express och Mini Express sedan 1997, men denna gång som trio, tredjemannen valde att sluta i Mini Express i 2011.

Efter att ha prövat en del vokalister, så föll valet på Jessica Andersson från Karlstad i Sverige.
En ung kvinna med en otrolig röst som tidigare hade jobbat med storheter som LaGaylia Fraizer, Triple and Touch, Daniel Lindström, Roger Pontare och Frank Åhdal

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter