Dansbandssidan.com önskar er alla en fin alla hjärtans dag!

Jag vill passa på att önska er alla en fin alla hjärtans dag idag samt en bra kommande helg. På måndag drar jag på jobb i 2 veckor till sjöss och Dansbandssidan.com kommer att uppdateras ett par gånger i veckan under den tiden. Idag drar även dansgalan på Elmia igång och vill man ta sig dit så kan man se mer information under länken evenemang här på sidan. / Christian på Dansbandssidan.com
I Sverige har firandet av Sankt Valentin och alla hjärtans dag inte förekommit i någon större utsträckning förrän på 1960-talet, då det lanserades av kommersiella skäl och genom amerikanskkulturell påverkan. Nordiska Kompaniet försökte importera seden till Sverige 1956 [2], men det tog tid innan firandet blev mer än det hjärtformade gelégodiset. Under 1990-talet tog dock firandet fart (kanske som en följd av uppmärksamheten i skolorna) och har funnit sin plats som alla hjärtans dag i den svenska högtidskalendern

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter