Eldsjälar emellan: Lasse Stefanz hyllar föreningslivet!

Är det några som är eldsjälar inom den svenska musiken så är det Lasse Stefanz.Nu ska de hylla föreningslivets eldsjälar. Får man en förfrågan om att medverka i Eldsjälsgalan så tackar man inte nej, säger sångaren Olle Jönsson. Lasse Stefanz är det band som allra mest personifierar den svenska folkparken. Gruppen är Nordens största dansband och fortsätter oförtrutet sin ständiga turné med spelningar ungefär 120 kvällar varje år. I snart 50 år har de hållit svenskarna dansande.

Epitetet eldsjälar är bara förnamnet.

Därför är kopplingen till den kommande Eldsjälsgalan naturlig. I den ska Lasse Stefanz med en helt ny låt hylla eldsjälarna inom det svenska föreningslivet. Det finns så många viktiga människor inom idrottsrörelsen. Det är en självklarhet att vara med där om man får chansen, säger gitarristen Christer Ericsson.

I Eldsjälsgalan, som direktsänds i TV4 torsdag 27 februari, uppmärksammas ledare och föreningar som – ofta i det fördolda – gör betydelsefulla insatser för många människor. Det är folkparkerna och idrottsföreningarna som har byggt upp dansbands-Sverige och skapat den kultur och mötesplats som dansbanorna blivit, säger Ericsson.

Eldsjälsgalan arrangeras för sjunde året i rad och leds av Marie Serneholt och Peter Jihde.

Lasse Stefanz blir ett naturligt och tungt tillskott. Bandet är populärare än någonsin. Bara under 2013 sålde de över 100.000 skivor jämte uppmärksammade projekt som både bok och film. Det här ska bli roligt. Eldsjälsgalan är speciell för att den hyllar de som förtjänar det mest. Det vill man ju vara med på, säger Jönsson.


Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter