Bingolottos dansbandstävling !

Under sju söndagkvällar, med premiär söndag den 21 april, bjuder Janne Bylund och BingoLotto på en spännande dansbandstävling under det timslånga programmet. Totalt åtta dansband tävlar, två band per program, och ett av banden går vidare till någon av de två semifinalerna som sedan mynnar ut i en final söndag den 2 juni. Tittarna röstar och ett skivkontrakt ligger i potten för det band som vinner tävlingen.

Tv-intresset har varit ljumt för dansbanden senaste åren, förutom i Bingolotto som väljer att bjuda på dansband i sitt program. Radio- och tvprofilen Thomas Deutgen blir coach under tävlingen och ger fakta och omdöme om de tävlande banden men det är publiken som har makten. Efter att det sista av de två tävlande banden spelat klart får publiken ringa in och rösta på sin favorit under cirka tio minuter. - Jag tycker Bingolotto gör helt rätt. Det här är otroligt glädjande för branschen. Det är viktigt att visa att det inte bara finns band som spelat i 50 år utan att det faktiskt finns en tillväxt av många unga, nya band som spelar både moget och modernt, säger Thomas Deutgen.

 

Janne Bylund, programledare för BingoLotto - Eftersom dansband alltid har varit nära förknippat med BingoLotto känns det skönt att få sluta med flaggan i topp och få göra det med en dansbandstävling. Jesper Lögdahl, producent för BingoLotto - Vi märker en klar ökning av antalet tittare när vi har dansband med. Det blir ett väldigt levande och roligt program och särskilt när folk dansar överallt. De första banden som tävlar är: Callinaz och Voize sedan i kommande program spelar Mingos, Deléns, Excess, Dreams, Canyons, Framed

 

 

BingoLotto sänds som vanligt i Sjuan varje Söndag kl 19!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter