Grattis Lotta Engberg på 50 års dagen!

Dansbandssidan.com tar tillfället i akt att gratulera Lotta Engberg som idag den 5/3 fyller 50 år.

 

 

Besök Lottas hemsida här 

 

 

Anna Charlotte "Lotta" Engberg, född Pedersen 5 mars 1963 i Överkalix, Norrbottens län, är en svensk dansbands-, musikal-, schlager- och vispopsångerska, samt sångpedagog och programledare i TV. Lotta Engberg har turnerat i hela Norden med olika dansband. Hon har även varit programledare i TV. I början av sin karriär var hon ofta körflicka åt andra artister och grupper, till exempel bakom Herreys för Sverige i Eurovision Song Contest 1984 och under deras sommarturné 1984 samt bakom Kikki Danielsson och för Bobbysocks 1985-1986, bland annat då de tävlade för Norge i finalen av Eurovision Song Contest 1985. Lotta Engberg var nominerad till "Årets kvinnliga programledare" i Kristallen 2010, och slutade på andra plats bakom Anne Lundberg. Lotta besitter dessutom absolut gehör, som gör att hon kan ge en bestämd ton utan referens från något instrument eller liknande.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter