Dansbandet Jive släpper en ny skiva!

 

Nu är vi snart här med en helt ny skiva producerad av Tobbe Nyström som tidigare lirade keyboard och var kapellmästare i Wahlströms. Skivan innehåller ett gäng nyskrivna låtar och dessutom en hel del godingar som fått sköna svängiga arrangemang.


Releasedatum: 2013-02-13

 

 

Jive bildades 2002 av Torbjörn Eriksson tillsammans med

Leif Wallin. "Tobbe" hade sedan en tid tillbaka dragit sigifrån själva spelandet och hade efter 20 år som bassist ochsångare i Per Lundgrens på 80 talet och Black Jack på 90talet funnit sig ganska nöjd med turnerandet. Men som man säger "en gång musiker alltid musiker. "Jive"var arbetsnamnet och det dröjde inte förrän bandet varigång på vägarna.2004 var det dags för det första I Afton dans, som dågjordes i den "gamla" andan och det resulterade i ännu fler bokade jobb och den första skivan släpptes året efter. 2006 vann Jive Ekebofestivalens 1a pris för årets band ochkort därefter gjordes nästa skivsläpp med hjälp av Kent Liljefjäll som redan varit med att producera bandets första skiva. 2008 gjordes en förändring och Jonas Näslund fd, sångare i Mats Bergmans ville vidga vyerna och Jive antog under året en ny skepnad med Jonas som frontfigur. Det var en kort era för bandet med denna sättning men som trots allt satte prägel för fortsättningen. Bandet gjorde ett I afton dans
med denna sättning samt "Dansbandskampen" och ännu en platta släpptes på skivbolaget Kavalkad. 2009 var det återigen dags för Jive att göra ombildning i samband med att Jonas sökte sig söderut till sina hemtrakter. Under vintern 2012 anslöts sig Conny Olsson, tidigare i Fernandoz till bandet och nu släpps albumet "Om du vill" som producerats av Wahlströms kapellmästare Tobbe Nyström. Skivan innehåller en skön mix av nya låtar och svängiga covers. Framtiden ser väldigt ljus ut för Tobbe och hans grabbar i bandet. Turnéplanen ser riktigt bra ut och bandet låter bättre än någonsin. Det är något publiken har märkt och Jive spelar för en större publik än på mycket länge.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter