4 dansband är nominerade till årets dansbandsskiva på Manifest-galan den 8/2

Klicka på bilden för mer information Klicka på bilden för mer information

Manifest 2013

SOM – Svenska Oberoende Musikproducenter – presenterar stolt de nominerade till Manifest 2013. Årets gala går av stapeln den 8:e februari på Nalen i Stockholm. Manifestgalan uppmärksammar och premierar den bästa oberoende musiken i Sverige. I år har juryn nominerat 69 artister till totalt 20 olika priser. För första gången delas det ut pris i Årets visa och Årets Musikvideo. Årets Musikvideo delas ut vid en speciell kväll på Pustervik i samarbete med Göteborgs filmfestival den 2 februari. Anders Engström, ordförande SOM och ansvarig för årets Manifest: "Det är härligt att återigen få möjlighet att blicka tillbaka över ett fantastiskt musikår!

När vi tittar på den musik som producerats av de oberoende musikutgivarna 2012 kan man bara förundras över att så mycket fin musik skapats och producerats även detta år trots att många av de mindre bolagen fortsätter att kämpa under tuffa ekonomiska villkor. Marknaden har dock förbättrats starkt på många fronter och vi hoppas och tror att de oberoende aktörerna kommer få ta del av de ökande intäkterna så att det blir lättare att vara nyskapande kreatör. Som är mycket stolta att genom Manifestgalan 2013 kunna presentera en del av all den fantastiska musik som getts ut under 2012! " Manifestpriset delas ut i 17 olika kategorier och tre specialklasser. Jurygrupperna, sammanlagt över 100 personer, består av journalister, arrangörer och branschfolk.

 

 

Dom nominerade dansbanden ser ni nedan.

 

 

DANSBAND
Callinaz – Så kom jag till Provence (Atenzia Records)
Sannex – Tillbaka till framtiden (Atenzia Records)
Casanovas – Livet börjar nu (Atenzia Records)
Pure Divine – En man just för mig (Atenzia Records)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter