Svensktoppen firar 50 år med konsert

Svensktoppen firar 50 år med konsert

 

Radioprogrammet med miljonpublik i P4 firar sitt femtioårskalas live med stor konsert i Berwaldhallen den 25, 26 och 27 oktober. Konferencierer är gamla och nya programledarna Ulf Elfving och Carolina Norén.

Den 25, 26 och 27 oktober i år firar Svensktoppen sitt femtioårskalas i Berwaldhallen i en konsert arrangerad och dirigerad av Anders Berglund. Svensktoppstjärnorna Svante Thuresson, Jessica Andersson och Sonja Aldén kommer att tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester framföra egna och andras listettor och svensktoppsuccéer från 1962 och framåt. Dessutom sjunger vinnaren av tävlingen " Svensktoppen nästa" Terese Fredenwall sin låt Drop the fight. Konferencierer är inga mindre än nuvarande svenstoppsprogramledaren Carolina Norén och "Mr Svensktoppen" själv, Ulf Elfving.

 

 

Svensktoppen föddes i oktober 1962 och lockar nu uppåt en miljon lyssnare i P4 Sveriges Radio varje söndag. Den första listettan blev Lasse Lönndahl som senare blev en i raden av programledare. 1965 föddes dagens programledare Carolina Norén och året därpå gjorde Ulf Elfving entré som programledare.

Konserten sänds i P4 Sveriges Radio den 4 november kl 20.00.

 

 Dansbandssidan.com säger Grattis Grattis och hoppas på 50 år till :) 

”Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio”
”Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio”

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter